iCOV verstrekt intelligence rapportages aan organisaties binnen het samenwerkingsverband. Dit gebeurt uiteraard onder strenge juridische voorwaarden. Alleen mensen met een speciale bevoegdheid kunnen de rapportages aanvragen.
Een opsporingsteam kan voor strafrechtelijke onderzoeken rapportages aanvragen via een beveiligd portaal. Deze rapportages bieden inzicht in de vermogenscomponenten van verdacht(en), of leggen de onderlinge relaties bloot. Om fiscale data te mogen inzien is het noodzakelijk om een vordering van de officier van justitie te overleggen.
Inspecteurs en invorderaars van de Belastingdienst mogen vanwege hun wettelijke taak rapportages bij iCOV aanvragen. Hierdoor krijgen zij snel een geactualiseerd en compleet overzicht van vermogenscomponenten van personen of bedrijven en – indien relevant – een overzicht van formele relaties hieromheen.
De deelnemende organisaties in het samenwerkingsverband zorgen ervoor dat iCOV nauw aansluit bij de doelen van de moederorganisaties. Denk hierbij aan de bestrijding van witwassen en ondermijnende criminaliteit. Dit betekent dat iCOV bijdraagt aan onder meer onderzoeken van de Politie of Belastingdienst door datagedreven rapportages te leveren. …
iCOV verstrekt rapportages aan organisaties binnen het samenwerkingsverband. Het gaat om twee verschillende soorten rapportages: de iCOV Rapportage Vermogen en Inkomen (iRVI) en de iCOV Rapportage Relaties (iRR). Deze rapportages mogen alleen onder strikte juridische voorwaarden worden versterkt. De rapportages worden onder meer gebruikt als sturingsinfomatie in …
De iCOV Rapportage Vermogen en Inkomsten (iRVI) biedt een overzicht van het vermogen en de inkomsten van een persoon of bedrijf. Hierin staan onder meer adresgegevens, namen van mensen die op dit adres zijn ingeschreven, gegevens over inkomen, toeslagen en banktegoeden. Maar ook de eventuele bedrijfsomzet en -winstcijfers, de aandelenportefeuille, leningen, …
Meer weten over iCOV?
Download hier het jaarverslag 2019. Het Jaarverslag 2020 volgt spoedig