iCov

IN DE PRAKTIJK

Het samenwerkingsverband iCOV is altijd in ontwikkeling; onderstaand leest u de meest recente in de praktijk berichten uit de interne en externe media. Vragen over de berichten? Neem contact op via de mail onderaan de pagina.

In de praktijk

Tonnen terug naar de schatkist

Een ondernemersfamilie uit de Randstad wist hun vermogen jarenlang buiten het zicht van de Belastingdienst te houden. Totdat iCOV de historische data van de Kamer van Koophandel van deze familie eens goed onder de loep nam.

Lees verder

6 miljoen verstopt in bed

iCOV leverde onlangs een bijdrage aan de veroordeling van twee kopstukken van een spraakmakend Haags witwasnetwerk. De hoofdverdachte en medeverdachte kregen respectievelijk 5 jaar en 4 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het witwassen van ruim 6 miljoen euro.

Lees verder

iCOV in de praktijk

iCOV rapportages dragen bij aan de dossieropbouw van uit­eenlopende (straf)zaken. iCOV ziet deze zaken regelmatig verschijnen in de media, nadat een rechter uitspraak heeft gedaan. Een kleine greep uit de zaken, waar­bij iCOV rapportages inzicht gaven in de vermogenscomponenten.

Lees verder

Wordt hier geld witgewassen?

Een Rotterdamse winkelstraat springt in het oog vanwege onder meer de grote hoeveelheid bruidswinkels. Wordt hier geld witgewassen? Een politieteam dat zich bezighoudt met Ondermijning in Rotterdam schakelt iCOV in.

Lees verder