iCov

iCOV op het Fraude Film Festival

iCOV is een trotse partner van het Fraude Film Festival. Het Fraude Film Festival is een verbindend evenement voor iedereen die zich bezighoudt met fraudebestrijding. Het festival vond plaats in november 2023 in Tuschinski Amsterdam.

Het Fraude Film Festival is een jaarlijks terugkerend, tweedaags filmfestival. Twee dagen vol films, documentaires, workshops, interviews en paneldiscussies over fraude, corruptie en integriteitsvraagstukken en vooral over de bestrijding ervan. Zo worden fraudefenomenen vanuit verschillende invalshoeken bekeken en besproken.

Het evenement verbreedt en verstevigt de samenwerking tussen publieke en private partijen die gezamenlijk een vuist maken tegen alle vormen van fraude. Een missie waar iCOV zich graag bij aansluit; als samenwerkingsverband tussen maar liefst 14 overheidspartijen weten we hoe belangrijk samenwerken is om fraude effectief te kunnen aanpakken. 

iCOV verzorgde een van de workshops op het festival; een interactieve reconstructie van een casus waarbij de deelnemers actief aan de slag gaan met de iCOV rapportages. De fictieve casus speelt zich af ergens op een bedrijventerrein in Amsterdam. Als er bij verschillende overheidsinstanties signalen komen dat er ‘zaken niet in orde lijken’ slaan deze organisaties de handen ineen. Na grondig onderzoek – waarbij samenwerking een belangrijke rol speelt – komen verschillende soorten fraude aan het licht en wordt duidelijk welke meerwaarde het samenbrengen van data oplevert.

Zie voor meer informatie www.fraudefilmfestival.nl