iCov

ACTUEEL

Het samenwerkingsverband iCOV is altijd in ontwikkeling; onderstaand leest u de meest recente actuele berichten uit de interne en externe media. Vragen over de berichten? Neem contact op via de mail onderaan de pagina.

Actueel nieuws

Stijn van den Broek benoemd tot Hoofd iCOV

Stijn van den Broek is per 1 juni 2021 door het Opdrachtgeversoverleg (OGO) benoemd als Hoofd iCOV, Stijn volgt hiermee Gees Grootscholten op die deze functie vanaf de oprichting van het samenwerkingsverband (2013) vervulde.

Lees verder

Mondkapjesfraude in de kiem gesmoord

Een man en een vrouw uit Dordrecht (beiden 27 jaar) zijn opgepakt omdat ze miljoenen wilden verdienen aan fraude met mondkapjes. Mede door de hulp van iCOV kon het stel worden opgepakt voordat de oplichting had plaatsgevonden.

Lees verder

Grapperhaus op bezoek

Minister Grapperhaus van J&V was woensdag 8 januari jl op werkbezoek bij iCOV. Hij heeft zich onder meer laten informeren over de werkwijze van iCOV. Hierbij is ingezoomd op de mogelijkheden en beperkingen van informatie-uitwisseling.

Lees verder

iCOV in het nieuws

In Nederland wordt jaarlijks zo'n 12,8 miljard euro witgewassen. Dit blijkt uit een onderzoek van prof. dr. Unger dat de infobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen heeft gefaciliteerd. Het onderzoek is veelvuldig in het nieuws.

Lees verder

iCOV in het Financieel Dagblad

Hoogleraar Brigitte Unger heeft een interview gegeven aan het Financieel Dagblad in verband met haar onderzoek naar witwassen. In Nederland gaat het hierbij, volgens de onderzoekster, om 12,8 miljard. Dit onderzoek is door iCOV gefaciliteerd.

Lees verder

iCOV Seminar

iCOV organiseerde op 12 november 2019 een seminar bij De Nederlandsche Bank. Dit seminar stondin het teken van ondermijning en innovatie. Het seminar werd geopend door Theo Hofstee, lid van het college van procureurs-generaal en tevens voorzitter van het Opdrachtgeversoverleg iCOV.

Lees verder