iCov

'Het begint met een idee en eindigt met een glimlach'

Anco heeft als software engineer veel extra taken die zorgen voor verdieping en groei in zijn werk. Steeds blijven leren past helemaal bij zijn nieuwsgierigheid.

‘Software engineering is een creatief beroep. Ik vergelijk het vaak met iemand die schildert. Het begint met een idee in je hoofd en aan het einde staat er een prachtig schilderij op zijn ezel. Mijn werk bestaat uit het overwinnen van technische uitdagingen om zo toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. Een idee eindigt in een toepassing of product waar onze klanten blij van worden. En het leuke is, ik zie die glimlach vaak letterlijk terug bij de eindgebruikers, want we zitten hier dicht op onze klanten.

Multifuntioneel werken en zelfontplooiing

Bij iCOV werk je in een klein team en heb je altijd meerdere functies. Dat past goed bij mijn nieuwsgierigheid. Als software engineer ontwikkel ik web based applicaties voor afdelingen binnen iCOV. Ook ontwikkel en onderhoud ik de API’s waarmee we communiceren met ons portaal. Daarnaast ben ik data architect en help ik mee om ons data warehouse vorm te geven. Er valt veel te leren en er is altijd ruimte voor verdieping en groei. Die ruimte moet je wel zelf pakken; je moet dus wel initiatief, durf en verantwoordelijkheid tonen. Maar dan kom je ook heel eind.

Verrijkende ervaring

Wat ik bijzonder vind aan iCOV is dat mijn collega’s gedetacheerd zijn vanuit allerlei verschillende moederorganisaties. Je overlegt en luncht bijvoorbeeld met collega’s van de FIOD, Politie, Rijksrecherche, ACM en De Nederlandsche Bank.  Je hoort hun verhalen en dat vergroot je wereld. Zelf ben ik gedetacheerd vanuit de Belastingdienst. Alle collega’s hebben het veilige nest van hun moederorganisatie verlaten en zijn het iCOV avontuur aangegaan. Mijn collega’s zijn dan ook veelal gedreven mensen die eigen wegen durven bewandelen en keuzes maken. En niet te vergeten: het zijn mensen die goed kunnen samenwerken, want alleen zo kom je tot het gewenste resultaat.’

Disclaimer: wegens privacy redenen zijn er fictieve namen gebruikt