“Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel”

Björn houdt zich onder meer bezig met het analyseren en duiden van iCOV rapportages en draagt zo bij aan een veiliger en eerlijkere samenleving.

 

“Van kleins af aan ben ik opgegroeid met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Allebei mijn ouders werken ook voor Opsporend Nederland, en daardoor was het niet heel gek dat ik in de opsporing terecht zou komen. Ik vind het dan ook fantastisch om voor alle overheidsorganisaties die in iCOV deelnemen bij te kunnen dragen aan onderzoeken. Ik heb het gevoel dat ik echt iets kan bijdragen aan de samenleving. Hier haal ik veel voldoening uit. Dat merk ik overigens ook bij mijn collega’s. We zijn allemaal tot het bot gemotiveerd om de wereld veiliger en eerlijker te maken.”

Van witwassen tot plofkraken

Ik ben strategisch analist en gedetacheerd vanuit de FIOD. Ik analyseer en duid iCOV rapportages voor onze partnerorganisaties die ze vervolgens gebruiken in hun onderzoeken. De onderzoeken zijn heel divers; het gaat van witwassen tot mensenhandel tot plofkraken. Aan de andere kant kijk ik ook hoe we onze rapportages kunnen verbeteren; ik onderzoek bijvoorbeeld de mogelijkheden hoe we in de toekomst onze producten kunnen verrijken door middel van nieuwe databronnen. Dit betekent dat mijn week eigenlijk geen dag hetzelfde is en dat ik met veel collega’s van onze partnerorganisaties contact heb.

Extra kennis

Doordat je met zoveel partijen samenwerkt ontwikkel je een groot netwerk. Dit zorgt ervoor dat je dus ook jezelf goed kunt ontwikkelen. Bovendien krijg je bij iCOV voldoende tijd en ruimte om opleidingen en cursussen te doen. Je hebt ook toegang tot de leeromgevingen van je moederorganisatie, maar ook buiten het standaard aanbod kun je altijd kijken naar andere ontwikkelkansen bij andere partners. Mooi, want met al die extra kennis wordt mijn bijdrage aan de samenleving – en die van mij collega’s – alleen maar groter.”

Disclaimer: wegens privacy redenen zijn er fictieve namen gebruikt