iCov

‘ICOV is altijd in beweging’

Annemay doet onderzoek naar corruptie / omkoping van ambtenaren. Het is complex en hectisch werk, maar daar krijgt zij juist energie van.

“Ik ben bij iCOV gedetacheerd vanuit de Rijksrecherche. De Rijksrecherche staat voor een eerlijke overheid en onderzoekt strafbare feiten zoals omkoping van ambtenaren of het lekken van vertrouwelijke informatie. Ik heb bij de Politie en de Rijksrecherche jarenlang ‘in het veld gewerkt’; bij iCOV kan ik mijn kwaliteit en expertise op een andere manier inzetten. Door het analyseren van data die bij iCOV aanwezig is lever ik mijn bijdragen aan onderzoeken. Ik bestudeer relatiescans en probeer daarin patronen en criminele netwerken te ontdekken.’

Slim manoeuvreren

Mijn werk is mijn hobby, dat hoor je mij vaak zeggen. En daar is geen woord aan gelogen. Mijn werk is hectisch, uitdagend en complex, maar dat maakt het juist zo interessant. Ik moet altijd voorzichtig te werk gaan, zodra er informatie bij een verkeerd person terecht komt, brengt dat het hele onderzoek in gevaar. Die spanning heb ik nodig. Bovendien moet je ook rekening houden met politiek gevoelige zaken in een onderzoek, het is vaak puzzelen en slim manoeuvreren om de juiste stappen te zetten.

Leren van collega’s

Ik heb bijna de pensioengerechtigde leeftijd, maar ik heb besloten dat ik nog twee of drie jaar wil doorwerken. Het werk houdt me scherp en geeft me energie. Ik wil blijven leren en dat kan bij iCOV. Het is een organisatie die altijd in beweging is; nieuwe ideeën worden omarmd. Daar word ik op een goede manier in meegezogen. De sfeer is uniek, ik ga graag naar kantoor. iCOV collega’s delen lief en leed met elkaar. We zijn allemaal heel verschillende personen, daar leer ik ook van, niet alleen op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Dat wil vind ik geweldig en wil ik voorlopig echt nog niet missen.”

Disclaimer: wegens privacy redenen zijn er fictieve namen gebruikt