iCOV-in-het-nieuws

iCOV in het nieuws

Het onderzoek van prof. dr. Unger over witwassen is veelvuldig in het nieuws. Uit haar onderzoek, dat iCOV heeft gefaciliteerd, blijkt dat er jaarlijks 12,8 miljard euro wordt witgewassen in Nederland. Het merendeel van het geld (8 miljard euro) is afkomstig van binnenlandse criminele activiteiten. Denk daarbij aan drugshandel en fraude. Door de methode die de hoogleraar en haar onderzoeksteam heeft gebruikt, is het bedrag aan wit te wassen geld veel nauwkeuriger te schatten.

Het onderzoek stond als eerste in het Financieel Dagblad. In diezelfde krant stond ook een achtergrondartikel met meer inzichten van de professor over de strijd tegen witwassen.

Op BNR is ‘s ochtends ook aandacht besteed aan het onderzoek, in het programma Ochtendspits. De journalisten van het FD die het stukken hebben geschreven, hebben ook meegewerkt aan een podcast. Deze is hier terug te luisteren.

Daarnaast hebben het NRC, het AD en Nu.nl aandacht besteed aan het onderzoek.

Meer nieuws

Actueel

iCOV on tour!

iCOV ging on tour om de samenwerking met haar partners te vieren. iCOV-collega’s gingen per fiets en te voet langs aangesloten organisaties om daar een attentie te overhandigen en werden overal hartelijk ontvangen.

Actueel

6 miljoen verstopt in bed

iCOV leverde onlangs een bijdrage aan de veroordeling van twee kopstukken van een spraakmakend Haags witwasnetwerk. De hoofdverdachte en medeverdachte kregen respectievelijk 5 jaar en 4 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het witwassen van ruim 6 miljoen euro.