mondmaskers

Mondkapjesfraude in de kiem gesmoord

Een man en een vrouw uit Dordrecht (beiden 27 jaar) zijn opgepakt omdat ze miljoenen wilden verdienen aan fraude met mondkapjes. Mede door de hulp van iCOV kon het stel worden opgepakt voordat de oplichting had plaatsgevonden.

Fraudeurs grijpen iedere situatie aan om geld te verdienen; ook de coronacrisis. De man en de vrouw uit Dordrecht boden een ziekenhuis een grote partij mondkapjes aan die ze na betaling nooit zouden leveren. Bij de Financial Intelligence Unit (FIU) kwam een signaal binnen dat er iets niet in de haak was. De FIU heeft dit signaal, met behulp van iCOV, verder opgepakt en uitgewerkt. De lead leidde snel naar het stel in Dordrecht. Na een huiszoeking kon de man en vrouw worden aangehouden. Tijdens de huiszoeking zijn digitale gegevens in beslag genomen die nader worden onderzocht.

Meer nieuws

In de praktijk

iCOV in het nieuws

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 12,8 miljard euro witgewassen. Dit blijkt uit een onderzoek van prof. dr. Unger dat de infobox Crimineel en Onverklaarbaar Vermogen heeft gefaciliteerd. Het onderzoek is veelvuldig in het nieuws.

Actueel

iCOV on tour!

ICOV ging on tour om de samenwerking met haar partners te vieren. iCOV-collega’s gingen per fiets en te voet langs aangesloten organisaties om daar een attentie te overhandigen en werden overal hartelijk ontvangen.