Studenten ontwikkelen interactieve relatiescan

iCOV heeft studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA)opdracht gegeven om na te denken over een nieuwe visualisatie van de iCOV Rapportage Relaties (iRR), ook wel ‘relatiescan’ genoemd. Het resultaat: een interactieve iRR die data helder, gestructureerd en overzichtelijk weergeeft.

Een IRR is een rapportage die de formele relaties van een bevraagd persoon of bedrijf weergeeft; een document dat – in veel gevallen – een grote hoeveelheid data bevat. De studenten van de opleiding Communications and Multimedia Design (CMD) beten zich vast in de stageopdracht waarbij ze werden uitgedaagd om een iRR te ontwerpen die dynamischer, intuïtiever en gebruiksvriendelijker is voor de aanvrager. Om deze opdracht beheersbaar te maken kozen de studenten ervoor om zich te concentreren op bedrijfsdata.

Overzicht door dataminimalisatie

Na acht weken nadenken, ontwerpen en bouwen leverden de studenten een digitaal product op, waar de bedrijfsdata wordt omgezet in een interactief concernschema. De aanvrager kan middels digitale knoppen bepaalde data – personen, vastgoed, department – zichtbaar en onzichtbaar maken. Dit filtersysteem helpt de aanvrager om het kaf van het koren te scheiden en de relevante informatie naar voren te halen. Door dataminimalisatie krijgt de aanvrager een beter overzicht en kan de relevante informatie sneller duiden.

Mooi vertrekpunt

iCOV is onder de indruk van het werk van de studenten. Het opgeleverde ontwerp is een mooi vertrekpunten voor verdere uitwerking door iCOV. Een andere groep HvA-studenten, die eveneens de studierichting CMD volgen, hebben in het kader van hun stage een re-design gemaakt voor de website iCOV.nl. Ook dit resultaat zal meegenomen worden in het daadwerkelijke herontwerp van de website.